Installation och service på värmepumpar & värmepannor

Behöver du installation eller service av värmepumpar och värmepannor? Vi på Fårbo VVS erbjuder professionella tjänster för både privatpersoner och företag i Fårbo, Oskarshamn och Kristdala med omnejd. Längre ned på sidan kan du läsa mer om hur det går till att installera värmepump.

Tips: Har du redan installerat värmepump och behöver ett serviceavtal för rengöring och kontroll? Läs mer här om vårt servicepaket.

Det finns olika typer av sätt att skapa värme och varmvatten. Luft/luft och luft/vatten, bergvärme, jordvärme är några av alternativen. Vi berättar gärna mer om vilken lösning som kan fungera bäst hos er.

Fårbo VVS är specialiserat på installation och service av värmepumpar och värmepannor av högsta kvalitet. Vi är återförsäljare för ledande varumärken som CTC och Sverigepumpen, vilket säkerställer att vi kan erbjuda pålitliga och effektiva lösningar för din värmepumps- och värmepannorbehov. Läs mer om luftvärmepumpar för dig som bor i Oskarshamn.

Att installera en värmepump innebär att skapa en effektiv och hållbar värmelösning för ditt hem eller företag. Processen innefattar att placera och ansluta värmepumpen till ditt befintliga värmesystem eller värmekälla. Det kräver noggrann planering, korrekt dimensionering och professionell installation för att säkerställa optimal prestanda och energieffektivitet. Vår erfarna personal på Fårbo VVS är här för att guida dig genom hela installationsprocessen och leverera en pålitlig och effektiv värmepumpsinstallation som passar dina behov och budget.

Vi utför även service på värmepumpen

Oavsett om du behöver installera en ny värmepump, genomföra service på din befintliga värmepanna eller behöver andra VVS-relaterade tjänster, är vi här för att hjälpa dig. Det är viktigt att se över sin värmepump med jämna mellanrum – t.ex genom en årsservice .

Hur går det till att installera värmepump?

Här är en översikt över hur installationen av en värmepump vanligtvis går till, uppdelat i fem steg:

 1. Planering och utvärdering:
 • Först genomförs en noggrann utvärdering av ditt hem eller företags behov och förutsättningar.
 • Vi analyserar faktorer som byggnadens storlek, isolering, befintligt värmesystem och geografiska plats för att välja den mest lämpliga typen och storleken på värmepumpen.
 1. Platsval och förberedelse:
 • En lämplig plats för värmepumpen väljs, vanligtvis utomhus eller inomhus beroende på typen av värmepump.
 • Om det behövs görs förberedelser för att säkerställa en stabil och säker installation, inklusive elektrisk anslutning och montering av monteringsplattformar eller stödsystem.
 1. Installation av värmepumpen:
 • Värmepumpen installeras enligt tillverkarens specifikationer och enligt gällande säkerhets- och installationsföreskrifter.
 1. Anslutning till elnätet och testning:
 • Efter installationen ansluts värmepumpen till det elektriska nätet av en kvalificerad elektriker för att säkerställa korrekt och säker drift.
 • Värmepumpen testas för att säkerställa att den fungerar korrekt och att alla funktioner, inklusive uppvärmning, kylning och automatiska kontroller, fungerar som de ska.
 1. Utbildning och kundsupport:
 • Slutligen ges du som kund en genomgång av värmepumpens funktioner och underhållsrutiner för att säkerställa att du kan använda den på bästa sätt.
 • Vi erbjuder också kontinuerlig kundsupport och service för att hantera eventuella frågor eller problem som kan uppstå efter installationen. Läs mer om servicepaket här.

Genom att följa dessa steg säkerställer vi på Fårbo VVS en smidig och professionell installation av din värmepump, vilket ger dig en pålitlig och effektiv värmelösning för ditt hem eller företag.

Vi hjälper gärna er också med installation av luftvärmepump.